Kategoriler

PS Vita Slim (PCH2004) İncelemesi

TASARIM AYRINTILARI VOL.1
Yeni PSVita’nın genç görünümünü en çok pekiştiren şey, PSP’den miras kalan metalik şeritten kurtulmuş olması. Tamamen mat plastikten bir kasaya kavuşan aletin üst kısmın ortasında, oyun kartının takıldığı yuva bulunuyor. Bunun solunda açma kapama tuşu ve durum LED’leri, sağında ise ses ayar tuşları mevcut. Buradaki pek bir işe yaramayan aksesuar yuvasını toptan kaldırıp atmış Sony. Mantıklı.

Üst köşelerde L/R tuşlarının konumlandırıldığı ürünün sol/sağ yanında herhangi bir bileşene yer verilmemiş. Alt kısımdaysa mikrofon, kulaklık girişi, hafıza kartı yuvası ve -nihayet- microUSB bağlantı noktası yer alıyor. Artık yanımızda bir de kablo taşımak zorunda kalmayacağız yani. Oldukça yerinde bir karar.

Arka kısma baktığımızda, dokunmatik panelin boyutunun ve tasarımının değiştiğini görüyoruz (panel, yanlardan toplamda 3cm kısalmış). Parmakların geldiği plastik parçalar da büyütülmüş, çok da yerinde olmuş. PlayStation’ın üçgen/kare/yuvarlak/çarpı tuşlarının ufak logolarını barındıran panel de, artık sadece yan yana dizilmiş noktalar barındırıyor. Panel ortasında da “PS” logosu mevcut. Bu logo eyvallah da, üçgen/kare/yuvarlak/çarpı güzel daha güzel duruyordu sanki. Eh, yapacak bir şey yok.

Yeni PSVita, eskisine oranla 3mm daha ince, 42gr daha hafif. Bunlar kâğıt üzerinde nasıl görünüyor bilmiyorum ama, ikisini elinize alıp şöyle bir tuttuğunuzda aradaki farkı bariz hissediyorsunuz. Özellikle ağırlık konusunda yeni Vita, eskisinden birkaç gömlek üstün.

fragtist-psvita-slim-6

DONANIM ÖZELLİKLERİ NE ALEMDE?
Şimdi gelelim donanım özelliklerine. Öncelikle şunu belirteyim: İlk PSVita ile yeni sürüm arasında donanımsal olarak pek bir fark yok. Ancak bir değişiklik var; o biraz can sıkıcı.

Ekran… Sony, ilk PSVita’daki 5”lik boyutu ve 950 x 544 pikseli aynen devam ettirmiş (220ppi); ancak OLED ekrandan LCD ekrana geçmiş. Bu da renklerin daha cansız olması, görüş açısının biraz daha daralması anlamına geliyor ki, çok iç açıcı değişiklikler değil. LCD ekranın OLED ekrana göre artıları da var malum: Bu ekran daha az pil tüketiyor ve üretimi daha ucuz mesela. Özellikle daha az pil tüketiyor oluşu, çok işe yarayan bir şey. Birazdan değineceğim.

Peki ekran performansı kötü mü? Kesinlikle değil! Oynadığım oyunlarda (God of War, FIFA 15, Tearaway, Killzone) çok güzel performans aldığımı söyleyebilirim. Ekran gayet başarılı, gayet yeterli; tek sıkıntısı, ilk Vita’dan daha düşük bir peformans sunuyor olması. Ha bir de, güneş altında çok yansıma yapıyor ve God of War gibi karanlık oyunlarda sıkıntı çıkarabiliyor. Bunu buraya yazayım, aklınızda kalsın.

Cihaz üzerinde aynı dört çekirdekli ARM Cortex A9 işlemci, SGX543MP4+ grafik yongası ve 512MB bellek yer alıyor. Asıl güzellik, ilk Vita’da yer almayan 1GB da depolama alanına sahip olması. Böylece, sadece oyunlarımızın kayıt dosyasını tutacaksak ekstra bir hafıza kartı almaya gerek kalmıyor. Konsolun sunduğu kablosuz bnağlantı seçenekleri arasında 802.11n WiFi, Bluetooth 2.1 EDR ve opsiyonel 3G (3G verisini The Verge’den aldım, bilginize) bulunuyor.

fragtist-psvita-slim-7

1 2 3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com