SOSYAL UYGULAMALAR / MESAJLAŞMA
6Tag
Windows Store’da çok yerinde uygulamalar sunan Rudy Huyn’un Instagram client’ı 6Tag, milattan bu yana BETA’da olan resmi Instagram uygulamasına göre çok daha başarılı.
Resmi Windows Phone Twitter uygulamasına benzeyen 6Tag, tertemiz bir arayüz sunuyor. Video desteği, kolaj yapabilme, birden fazla hesap kullanabilme gibi özelliklerin yanı sıra, renk temasını değiştirebilme ya da çift tıklamayı kapatma gibi ek özellikler de sunuyor. %100 orijinal filtreler, sahnelere bölerek video kaydı ve Türkçe dil desteği de cabası.
Uygulamayı, telefonunuza hemen şuradan indirebilirsiniz.
—
6Tin
Özellikle yurtdışında oldukça popüler bir platform olan Tinder, ülkemizde de oldukça yaygın. Bulunduğum bir iki ortamda “Windows Phone’da Tinder yok abi yaa. ):” muhabbetine maruz kaldığımdan ötürü, bu uygulamaya burada yer verme ihtiyacı hissettim.
6Tin, 6Tag gibi bir Rudy Huyn uygulaması. Evet, Tinder client’ı kendisi. Yaptığı şey de şu: Facebook profilinizi kullanarak -ancak tamamen anonim bir şekilde- platforma dahil oluyorsunuz ve yakınınızdaki insanları taramaya başlıyorsunuz. Daha sonra beğendiğiniz kişileri, uygulama yönergelerine göre belirtiyorsunuz. Eğer bu kişiler arasında biri de sizi beğendiyse, boom. Onunla konuşmaya başlayabiliyorsunuz. Eh, kullananı çok, yapacak bir şey yok. Eğer aranızda “Ekliyorsun, kabul eden yok. Bozuk bu uygulama. ):” diye yorum yapan birisi varsa duyurmuş olalım.
Kısacası Windows Phone platformunda Tinder da var. Sahip olduğu özellikler arasında, “Beğenmedim.” olarak işaretlediğiniz insanların listesine yeniden ulaşmak, ya da GPS kullanmadan, kendinizi farklı bir yerde olarak göstermek gibi ekstralar da bulunuyor.
6Tin’i bu bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.
—
Viber
Skype’a güzel bir alternatif olan Viber, HD ses kalitesinde WiFi ve 3G üzerinden sesli görüşmelere olanak tanıyor. Gerçi bizim internet altyapısıyla Viber sık sık patlıyor ama, yapacak bir şey yok. Bu arada platform dışındaki mobil ve sabit numaraları da Viber kullanarak arayabiliyoruz.
Kimlik olarak cep telefonu numarasını kullanan Viber, rehberdeki Viber kullanan arkadaşlarınızı otomatik olarak algılıyor. Bas konuş, çıkartma mağazası, “Viber for Desktop” sayesinde masaüstü bilgisayarla tam senkronizasyon gibi özellikler de mevcut.
Viber’ın bir diğer özelliği de, tamamen ücretsiz ve reklâmsız olması. Platformda 460 milyondan fazla kullanıcının bulunduğunu belirtelim ve indirme linkini şöyle paylaşalım.
—
LINE
LINE için de, daha çok WhatsApp rakibi diyebiliriz sanırım. Ancak sesli ve videolu görüşme yaptırabilmesi de cabası. Bunun haricinde LINE ile, çeşitli marka, takım ve ünlülerden direkt olarak mesaj alabiliyoruz!
Bolca sticker seçeneği sunan LINE, masaüstü uygulamasına da sahip. Böylece dilediğiniz şekilde platforma dahil olabiliyorsunuz.
Türkçe dil desteği bulunmayan Viber, parlak yeşil rengiyle sizleri Windows Mağaza’da bekliyor. İndirmek için hemen tıklayabilirsiniz.
—
TicToc
Aslında LINE için demiştim de, TicToc daha bir WhatsApp rakibi diyebiliriz. 2G, 3G, WiFi ile bağlanarak metin, fotoğraf ya da video yollayabilir, platforma Windows Phone’unuz haricinde bilgisayarınızla da bağlanabilirsiniz.
TicToc’un öne sürülen en önemli özelliklerinden biri, mesaj geçmişini server’larında saklamıyor oluşu. Mesaj karşı tarafa iletildikten sonra, sunucular üzerinde herhangi bir bilgi kalmıyor. Bu da, kişisel güvenlik açısından önemli bir şey.
Diğerlerine nazaran daha sonra mağazaya giren TicToc’un Türkçe dil desteği de mevcut. Mesajlaşma uygulamasını indirmek için şu bağlantıyı tıklayın!
—
Biraz daha sosyalleştik artık. Hadi biraz da Internet Explorer haricinde internete nasıl bağlanabiliriz ona bakalım.