Obsidian’in yeni tank savaşı oyunu Armored Warfare Açık Beta sürecine girdi. Modern tanklarla devasa savaş alanlarında kapışmadan önce bu ilk bakışı okuyun.
Armored Warfare’in farklarından ve yeni özelliklerinden bahsetmeye devam ediyoruz.
Üs Kurma
AW’nin yeni getirdiği özelliklerden biri de üs kurma ve geliştirme. Her oyuncunun bir üssü var ve aynı popüler mobil oyun Clash of Clans’daki gibi, üssünüze devamlı yeni binalar ekliyorsunuz. Her bina size farklı bir avantaj sağlıyor; ekstra deneyim puanı, ekstra kredi, ekstra mürettebat eğitim puanları, tank tamirinde ucuzlama veya daha uygun fiyatlı cephane satın alma gibi. Her gün eklenen materyal puanları ile bina satın alıyor veya kurduğunuz binaların seviyelerini artırabiliyorsunuz.
Daha Geniş Savaş Alanları
Oyunda modern tanklar ve savaş araçları ile oynuyoruz. Bu yeni nesil araçların çoğu doğal olarak, 2. Dünya Savaşı’ndaki benzerlerinden çok daha hızlı hareket edebiliyor. Daha yeni teknolojinin getirdiği bu avantajdan AW’nin savaş alanları da faydalanıyor. AW’deki savaş alanları daha büyük ve daha çeşitli. Ayrıca WoT’da göremeyeceğimiz türden yeni ortamlar da mevcut; mesela dev bir nükleer santral ve kocaman, her yeri parçalanabilir rafineriler ve fabrikalar gibi.
Oyuncu Eşlemesi
İki oyunda da çarpışmalar, 15’er kişilik karışık gruplar ile oynanıyor. Ama Obsidian, AW’de oyuncuların eşleştirilmesinde çok daha hassas ve dengeli bir sistem kullandığını söylüyor. AW’deki eşleştirme sisteminde her aracın kendine özel bir Combat Rating’i var. Yani sadece araç sınıfınız ve seviyeniz değil; aracınızın nasıl konfigüre edildiği, hangi modülleri ve cephaneyi kullandığınız, yeni bir oyuncu olup olmadığınız, oyuncu beceri seviyeniz gibi başka ve daha ayrıntılı özellikleri de göze alıyor. Böylece çarpışmalar daha büyük topa sahip araçların lehine çalışmıyor, takım şeklinde beraber oynayabilen oyuncuların becerilerine daha çok ağırlık veriyor.
AW’nin farklı yönlerinden bu kadar bahsetmek yeter. Son olarak da, “İki oyun birbirine bu kadar benziyorsa, neden WoT değil de, AW oynamalısınız?” noktasına değinelim.
Neden AW oynamamalısınız?
– Eğer WoT’dan memnunsanız,
– Uzun zamandır WoT oynuyorsanız,
– Gerçek para ile Premium hesap alarak oyuna çok yatırım yaptıysanız,
– 2. Dünya Savaşı araçlarını ve havasını seviyorsanız,
AW’ye geçmeyin, çünkü her şeye baştan başlayacaksınız.
Neden AW oynamalısınız?
– Yukarıda okuduğunuz farklı yönleri size çekici geldiyse,
– Daha önce WoT oynamadınız ama tank oyunlarını merak ediyorsanız,
– 2. Dünya Savaşı araçlarını değil de, modern tankları seviyorsanız,
AW oynamaya hemen başlayın, çünkü bu oyun tam size göre.
Nihayetinde World of Tanks sevsin sevmesin, tüm savaş oyunu sevenlere göre bir oyun Armored Warfare. Oyun kendini World of Tanks’ten ne kadar uzaklaştırıp, orijinal fikirleri benimseyebilirse, o kadar çok başarılı olacak diye düşünüyoruz. Tüm tank kumandanlarını da savaş alanında bekliyoruz. Herkese iyi eğlenceler. ^_^