Serdar Demirgil, Warhammer: Age of Sigmar – Realms of Ruin oyununu inceledi. Oyun Serdar‘ı çeşitli yönlerden etkilemeyi başarmış ama birkaç nokta da eleştirileri var elbette!
İyi seyirler.
“Warhammer: Age of Sigmar – Realms of Ruin, Games Workshop’un geniş fantezi evreninde geçen ve masaüstündeki benzerlerinden esinlenen dört ayrı faction içeren gerçek zamanlı bir strateji oyunu. Oyun modları arasında tek oyunculu senaryo, tekrarlanabilir tek oyunculu fetih modu ve bire bir ve 2’ye 2 platformlar arası çevrimiçi çok oyunculu modlar bulunmakta.
Oyunu oynadığım süre boyunca harita editörü, ordu boyması ve özel sahneler oluşturma gibi mevcut oyundaki araçları denedim. Biz oyuncular oyunda dört factiondan birinin kontrolünü ele alıyoruz. Her faction’un kendine has özellikleri, güçlü yönleri ve zayıf tarafları bulunuyor.
Savaşlarda kaynak toplamak için Arcane Conduit’leri ele geçirmeli, bir teknoloji ağacında ilerlemek için kale inşa etmeli bu şekilde yeni yetenekler ve güçlendirmelerin kilidini açarak ordularımızı daha güçlü hale getiriyoruz. Komuta ve diyar taşı da dahil olmak üzere kaynakları yönetmek, birim yükseltmeleri ve yetenekleri için çok önemli. Konsept nispeten basit olsa da, nüanslarda ustalaşmak oyuna derinlik katıyor.
Oyun, hızlı temposu ile neredeyse bir e-spor oyunu gibi rekabetçi bir oyun stiline yöneliyor. Klavye ve farenin yanı sıra gamepad de mükemmel kontrol seçenekleri sunuyor. Tek oyunculu bir deneyim arayanlar için senaryo yüksek prodüksiyon değerleri sunuyor, ancak oyunun odak noktasının bizi daha çok oyunculu modlara hazırlamak olduğu oynarken net anlaşılıyor.
Fetih modu, farklı çatışma koşullarına sahip 1’e 1 çatışmalar sunarak tekrarlanabilir oyun modu sunuyor. Oyunun hikayesinden keyif almama rağmen, kendimi 1’e 1 veya 2’ye 2 ile sınırlı olsa da, daha fazla çekici ve eğlenceli olan yapay zeka maçlarını oynarken buldum. Bu noktada aslında daha fazla oyun seçeneği olsa güzel olabilirdi.
Oyunun seviye atlama ve özelleştirme özellikleri, savaşların sonunda ayrıntılı istatistikler dahil olmak üzere, keyifli bir deneyime katkıda bulunur. Harita editörü, özel içerik oluşturmak isteyenler için tekrar oynanabilirlik vaat ediyor.
Oyunun gerçekten üstün olduğu nokta sunumu. Age of Sigmar evreni renkli, canlı ve gösterişli bir şekilde hayata geçirilmiş. Grafikler, büyülü efektler, ses ve müzik, sürükleyici bir deneyime katkıda bulunuyor.
Her biri oyun içi farklı görünümler ve DLC sunan standart, deluxe ve ultimate paketleri olmak üzere farklı 3 ayrı sürüm mevcut. Oyun 14 Kasım’da ön satın alma için, 17 Kasım’da ise genel olarak satışa sunuldu. Xbox Series X ve S, PS5, Steam ve Epic Games Store üzerinden şu an oynanabiliyor. Benim deneyimim yalnızca Epic Games platformunda oldu.
Özetle, bu oyun güzel bir şekilde sunulmuş ve harika bir gerçek zamanlı strateji oyunu olarak oyun rafımda yerini aldı. Ancak, oyun büyük ölçüde rekabetçi çok oyunculu modlara yönlendiriyor seni, bu nedenle uzun vadeli keyif almanız tercihinize bağlı olabiliyor.”