Kategoriler

Dying Light Rehberi ve İpuçları

Evinizin güvenilir Harran tur rehberi ben Burak “Ölümüm Zombiden Olsun” Aydın, şimdi de bir Dying Light klavuzu ile karşınızdayım.

Eğer Dying Light’ı henüz oynamadıysanız ama merak ediyorsanız, size ilk olarak hemen buraya tıklayarak gidip Fragtist incelemesine bakmanızı öneriyoruz. Oyunu çoktan satın aldıysanız ise, bu klavuz ile size belli konularda yardımcı olmaya çalışacağız. Çünkü Dying Light size, video seçeneklerinden silah tercihine kadar bir sürü alanda çok fazla alternatif sunuyor. Bu karışıklıktan sizi kurtarıp, fazladan iki tane zombi daha kesmenize yardım edebilsek yanımıza kâr.

İÇİNDEKİLER
Grafik/Video Ayarları
Parkour Ve Hayatta Kalma İpuçları
Yetenek Seçimleri
Silah Seçenekleri
Gizli Saklı Eğlencelikler / Oyunu Daha Da Zor Hale Getirin

GRAFİK/VİDEO AYARLARI

Ben oyunu orta-üst seviye bir PC üzerinde oynadım. O yüzden aşağıdakilerin genelde PC oyuncuları için yazıldığını unutmayınız. Ayrıca dizüstü PC’lerde tüm ekran kartlarının desteklenmediğini ve sonuçların çok değişebileceğini de hatırlatalım. Tabii son çıkan iki yama da grafik performansını yükselten düzeltmeler ve geliştirmeler içerdiği için, bir iki yama sonra oyun aynı ayarlarla çok daha hızlı oynanıyor olabilir.

Resolution (Çözünürlük): Monitörününüzün maksimum çözünürlüğü ile aynı olmasına dikkat edin. Oyuna başlamadan değiştirmeniz gerekli.
Full Screen (Tam Ekran): Eğer özellikle pencere içinde oynamanız gerekmiyorsa açık kalsın.
Vertical Synchronization (Dikey Senkron): Eğer grafiklerinizde yırtılma, kopma, atlama görüyorsanız açıp deneyebilirsiniz.
Nvidia HBAO+: Ekran kartınız AMD ise mutlaka kapatın, manası yok. Orta seviye Nvidia ise kapatmak performans artırabilir, yüksek seviye Nvidia kart var ise açık kalsın.
Nvidia Depth of Field (Alan Derinliği): Ekran kartınız AMD ise mutlaka kapatın. Orta seviye Nvidia ise kapatmanız performansı artırabilir, yüksek seviye Nvidia ise açık kalsın.
Texture Quality (Doku Kalitesi): Oyunun güzelliğini en çok etkileyen ayarlardan biri. Bana sorarsanız zorunlu değilseniz yüksek (High) ayarda kalsın. Ama yüksek ayarda 3.3 GB video belleği kullanıyor, orta ayarda ise 2 GB. Bunu da oyuna başlamadan değiştirmeniz gerekli, başlayınca değiştiremezsiniz.
Shadow Map Size (Gölge Haritalama Büyüklüğü): 4 seçeneğiniz var (Very Low, Low, Medium, High), performansı orta şekilde etkileyebildiği için yavaş yavaş azaltarak denemenizi öneriyorum. Ama en düşük ve düşük ayar arasında da pek fark göremeyeceksiniz.
Foliage Quality (Bitki Kalitesi/Miktarı): 3 ayarınız var (Low, Medium, High), bu performansı az seviyede etkiliyor, çok kötü sonuç alıyorsanız azaltıp oynamayı deneyin. Ama düşük ayarda yeşil alanların hiç güzel görünmediğini söyleyelim.
View Distance (Görülebilir Uzaklık): Kaydırma çubuğu şeklinde, normalde ortada duruyor. Grafik performansını ciddi şekilde etkiliyor. Oyun zaten hızlı, çok uzağı görmeniz ancak yüksek bir yerde iki dakika soluklanıp da manzaraya baktığınız zaman bir şey ifade ediyor. Çubuğun 1/3’ü ile 1/2’si arasında bir yerde dursa yeterli.
Ambient Occlusion (Çevresel Gölgelendirme): Açıkken nesneler çok daha doğal ve güzel duruyor ama performansa ciddi etkisi var (5+ kare civarında). Düşük kare oranı alıyorsanız mutlaka kapatın.
Motion Blur (Sallanma Efekti): Mide bulandırma ihtimali var, ayrıca kare oranınızı doğru algılamanızı da engelleyebilir. Önerim kapatmanız yönünde.
Antialiasing (Kenar Düzeltme): Genelde performansa pek etkisi olmuyor, açık dursa da olur.

1 2 3 4 5

Görüntülenmeler:
1263
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
Dosya Konusu · Rehber
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com